OSRAM's eerste street legal LED retrofit lampen - verkrijgbaar in H1, H4, H7 en W5W

NIGHT BREAKER LED

Bringing light to life

Een revolutie in technologie en design: OSRAM's eerste LED koplamp1 goedgekeurd voor gebruik op de weg is een innovatieleider. In overeenstemming met het Duitse verkeersreglement (StVZO) is de NIGHT BREAKER LED familie goedgekeurd als legale vervangingslampen voor installatie in halogeenkoplampen. OSRAM, de nr. 1 op het gebied van autoverlichting, heeft de NIGHT BREAKER LED helemaal opnieuw ontwikkeld en getest in samenwerking met TÜV-Süd. Goedgekeurd door de Duitse Federal Motor Transport Authority (KBA) voor een breed scala aan koplampen en voertuigtypes, met de NIGHT BREAKER LED kunt u nu ook de superieure prestaties van ultramoderne verlichtingstechnologie in uw auto ervaren. Voor een geheel nieuwe rijervaring, dag en nacht. Ontdek de geavanceerde, geoptimaliseerde en vernieuwde NIGHT BREAKER LED H7 GEN 2. Nu met nog grotere voertuigcompatibiliteit, verbeterd optisch ontwerp en hogere lichtintensiteit. Voor een gloednieuwe rijervaring, dag en nacht.

NIGHT BREAKER H7-LED GEN 2

Eenvoudig van halogeen- naar LED verlichting

LED technologie voor iedereen

Profiteer van beter zicht, beter zichtbaar zijn en tegelijkertijd minder verblinding voor alle andere weggebruikers. Deze krachtige LED lamp heeft een koele kleurtemperatuur, vergelijkbaar met daglicht, en brengt tot 230% meer helderheid2 op de weg. Het tilt bovendien het design van uw auto naar een hoger niveau! Vergeleken met gewone halogeenlampen, scoort de NIGHT BREAKER LED hoge ogen met grote trillingsbestendigheid en een tot 5x langere levensduur, voor langer rijplezier met de kwaliteit die u van OSRAM verwacht. Upgrade uw halogeenkoplampen nu legaal, eenvoudig en voordelig naar de modernste LED technologie!

Overzicht landen Upgraden - stap-voor-stap handleiding

Toepassingslijst voor NIGHT BREAKER LED en TRUCKSTAR LED

De onderstaande lijst is momenteel geldig voor Nederland en België en verschillende andere landen. Overzicht landen

Geldt alleen voor de landen waar een goedkeuring bestaat of waarvoor een gelijkwaardige goedkeuring geldt en de modellen en verlichtingsfuncties die momenteel in de toepassingslijst zijn opgenomen.

Download de toepassingslijst voor auto's, campers en speciale voertuigen

Download de toepassingslijst voor motoren

Download de toepassingslijst voor vrachtwagens

Snelle links naar alle producten

Staat uw auto of het land waar uw auto geregistreerd is niet in de lijst?

We werken continue aan uitbreidingen. Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws via onze Social Media kanalen!
Facebook Instagram YouTube

Stappenplan voor de NIGHT BREAKER LED

Stappen voor aankoop van de lamp

Goedkeuringsnummer aan binnenkant van de koplamp

Goedkeuringsnummer aan binnenkant van de koplamp

1e stap

Controleer de auto en het goedkeuringsnummer van de koplamp

Ga naar de toepassingslijst en kijk of uw auto wordt vermeld. Vergelijk het goedkeuringsnummer van de koplamp in de lijst met het nummer op de koplampen van uw auto. Het begint met een "E" en één of twee cijfers in een cirkel en gaat dan verder met een reeks van vier of vijf cijfers. Ook kunt u in de lijst zien of u de LEDriving ADAPTER en/of twee LEDriving CANBUS nodig heeft voor installatie. Let op: Alleen de combinatie van OSRAM NIGHT BREAKER LED lampen in combinatie met de officiële OSRAM accessoires - LEDriving ADAPTER en LEDriving SMART CANBUS (waar vereist) - is toegestaan.

Stappen na aankoop van de lamp

OSRAM Trust label op verpakking

Print de documenten

2e stap

Download de wettelijke documenten en print ze uit

H1-LED/H4-LED / H7-LED
Scan de QR-code op de OSRAM Trust sticker op uw NIGHT BREAKER LED verpakking of voer de 7-cijferige code in de OSRAM Trust App in. Nadat u de controle heeft voltooid, ontvangt u de downloadlink met het algemene typegoedkeuringsdocument. Print dit uit en neem het altijd mee als de LED lampen zijn geïnstalleerd.

W5W-LED Carspecific (2825DWNBC)
Download hier het algemene typegoedkeuringsdocument. Print deze uit en neem deze na plaatsing van de LED lampen altijd mee.

W5W-LED Alle voertuigmodellen (2825DWNB)
Scan de QR-code op de OSRAM Trust sticker op uw NIGHT BREAKER LED verpakking of voer de 7-cijferige code in de OSRAM Trust app in. Nadat u de controle hebt voltooid, ontvangt u de downloadlink met het algemene typegoedkeuringsdocument. Druk dit af en neem het altijd met u mee zodra de LED lampen zijn geïnstalleerd.

Voor het geval dat - tot 5 jaar OSRAM garantie

Alle NIGHT BREAKER LED lampen hebben 4 jaar OSRAM garantie vanaf de dag van aankoop. NIGHT BREAKER LED lampen die zijn gekocht en geïnstalleerd in een professionele garage krijgen een jaar extra garantie, wat neerkomt op 5 jaar OSRAM garantie. Lees meer over het NIGHT BREAKER LED garantieproces.

Halogeen eruit, LED erin - zo werkt het

Controleer hier of NIGHT BREAKER LED lampen zijn goedgekeurd voor uw land en auto en of de LEDriving ADAPTER en/of twee LEDriving SMART CANBUS units ook nodig zijn voor installatie. Lees eerst de gebruikershandleiding voordat u met de installatie begint:

H1-LED downloaden (PDF) H4-LED downloaden (PDF) H7-LED downloaden (PDF) H7-LED GEN 2 downloaden (PDF)

In de meeste auto's zijn de lampen met een beetje vakkennis eenvoudig zelf te installeren. Onze video's laten u stap voor stap zien hoe u de installatie uitvoert.

Installatievideo - NIGHT BREAKER H7 LED voor VW Polo
Installatievideo - NIGHT BREAKER H7 LED voor BMW 2-serie
Installatievideo - NIGHT BREAKER H7 LED voor VW Golf 7

Een professionele garage kan de lampen vakkundig in uw auto installeren.

Heeft u nog vragen?
Onze veelgestelde vragen helpen u deze te beantwoorden:

  • OSRAM's eerste street-legal LED vervangingslampen1
  • Tot 230% meer lichtsterkte2
  • Tot 5 keer langere levensduur3

1 Goedgekeurde LED vervangingslamp - geldt alleen voor de respectievelijke landen waarin goedkeuring bestaat of waarvoor een gelijkwaardige goedkeuring geldt en de automodellen en lichtfuncties die momenteel zijn opgenomen in de compatibiliteitslijst. Kijk op www.osram.com/nb-led voor meer informatie.
2 In vergelijking met de minimumeisen van ECE R112, terwijl de verblinding tot 40% (H1-LED) of 50% (H4-LED/H7-LED) onder de maximaal toegestane waarden ligt.
3 Vergeleken met traditionele halogeenlampen.

Om er zeker van te zijn dat u een origineel OSRAM LED product heeft gekocht, biedt OSRAM haar klanten het zogenaamde Trust programma. Hierdoor kunnen vervalsingen worden herkend. Verdere details vindt u hier: Het OSRAM Trust programma

Het design van de OSRAM NIGHT BREAKER LED wordt gekenmerkt door de unieke combinatie van twee functies - "warmteafvoer" en "optimaal reflectorontwerp" . De optiek heeft een compacte lampmaat voor optimale montagenauwkeurigheid in de koplamp.

Bovendien zijn de lampen bestand tegen trillingen, bijvoorbeeld door een slecht wegdek.

Kwaliteit en prestaties maken elk OSRAM product tot een origineel OSRAM product. Helaas heeft productpiraterij een punt bereikt waarop het moeilijk is om visueel onderscheid te maken tussen origineel en namaak.

OSRAM heeft daarom beveiligingsfuncties geïntegreerd in het productieproces waarmee u uw lampen in twee eenvoudige stappen online kunt verifiëren.

OSRAM biedt een garantie van 4 jaar voor alle NIGHT BREAKER LED lampen. Een extra jaar garantie kan worden verkregen als de NIGHT BREAKER LED lampen worden gekocht bij en geïnstalleerd door een professionele garage. Meer informatie vindt u hier.

Goedkeuring voor de wettelijke NIGHT BREAKER LED is een zeer complex proces voor elke auto. Daarom is op dit moment geen uitspraak over een concrete tijdsinschatting mogelijk, wij hopen op uw begrip. OSRAM werkt voortdurend aan verdere ontwikkeling.

De goedkeuring voor de wettelijke NIGHT BREAKER LED is een zeer complex proces voor elk automodel. Daarom is op dit moment geen uitspraak over een concrete tijdsinschatting mogelijk, wij hopen op uw begrip. OSRAM werkt voortdurend aan verdere ontwikkelingen. U kunt de actuele landen- en overzichtslijst altijd hier vinden.

Goedkeuring in andere Europese landen hangt af van de juridische situatie van het land en in hoeverre zij de goedkeuring accepteren. OSRAM kan hierover geen algemeen geldende verklaring afleggen. U kunt de huidige lijst met goedgekeurde landen hier bekijken.

De in de verpakking meegeleverde sticker moet in de motorruimte of op de achterkant van de koplamp worden aangebracht. Het aanbrengen van de sticker is niet verplicht.

De sticker moet worden aangebracht in de motorruimte, de goedkeuring wordt hierdoor niet beïnvloed. Als u de sticker verliest, neem dan contact op met de OSRAM klantenservice.

Voor voertuigen die door OSRAM als officieel goedgekeurd zijn verklaard, is de volledige lichtverdeling gecontroleerd volgens ECE R112. Voor voertuigen die niet als goedgekeurd door OSRAM zijn verklaard, zullen installatie en gebruik in het verkeer leiden tot het ongeldig verklaren van de exploitatievergunning en het verlies van de verzekeringsdekking.

Nee, de wetten van het land waarin het voertuig is geregistreerd, gelden ook in het buitenland. Dit betekent dat een voertuig niet kan worden tegengehouden in een land waar het niet is ingeschreven. Landen met links verkeer (bijvoorbeeld Groot-Brittannië) vormen een uitzondering. Hier moet de bestuurder weer overschakelen op halogeenlampen, ook al is het voertuig in het land van herkomst geregistreerd.

OSRAM gaat er niet vanuit dat er vragen komen van keuringsorganisaties of de politie. Mocht dit toch het geval zijn, dan biedt de OSRAM klantenservice ondersteuning.

Het goedkeuringsnummer van de koplamp kan direct op de koplamp worden gevonden - hetzij op het voorglas of op een sticker van de behuizing. Een passend goedkeuringsnummer is verplicht voor goedkeuring.

In de meeste gevallen is alleen dimlicht goedgekeurd. In sommige gevallen is ook grootlicht goedgekeurd. Raadpleeg de toepassingslijst voor meer informatie.

Ja, wij raden als fabrikant aan om de koplampen na installatie bij een garage af te laten stellen.

Raadpleeg bij vragen de installatiehandleiding en onze handleidingen. Als u nog steeds hulp nodig heeft, neem dan contact op met de OSRAM klantenservice. Er kunnen installatieaccessoires nodig zijn.

Adapter, Canbus en Caps zijn nodig om de lampen afzonderlijk in verschillende auto's te installeren en te gebruiken. Let op: Alleen originele OSRAM accessoires in combinatie met de NIGHT BREAKER LED lampen zijn goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg.

OSRAM biedt haar klanten een lijst per land met een gedetailleerd overzicht van de respectievelijke voertuigmodellen, de geteste koplampen en de daarvoor vereiste installatie accessoires.

De Canbus varianten dekken verschillende voertuigtypes.

Ja, omdat anders de goedkeuring voor het wegverkeer niet wordt gegeven.

De door OSRAM aangeboden installatieaccessoires zijn in combinatie met LED lampen en koplampen getest door officiële keuringsinstanties en mogen uitsluitend worden gebruikt om goedkeuring voor het wegverkeer te verkrijgen.

Goedkeuring is alleen gegarandeerd in combinatie met de besturingseenheid.

OSRAM heeft de nodige elektromagnetische toepassingstests uitgevoerd en doorstaan ​​volgens ECE R10.

Nee, de door OSRAM ontwikkelde LEDriving SMART CANBUS heeft ook ingebouwde elektronica.

Ja, in deze gevallen is de gedraaide positie van de lamp correct voor de beste prestatie.

Gebruiksmededeling:
Door de overstap van halogeenlampen naar LED lampen kan het ontdooiproces en het ontdooien van de koplamp veranderen.

1 Goedgekeurde LED vervangingslamp - geldt alleen voor de respectievelijke landen waarin goedkeuring bestaat of waarvoor een gelijkwaardige goedkeuring geldt en de automodellen en lichtfuncties die momenteel zijn opgenomen in de compatibiliteitslijst. Voor meer informatie kijk hier.
2 In vergelijking met de minimumeisen van ECE R112, terwijl de verblinding tot 40% (H1-LED) of 50% (H4-LED/H7-LED) onder de maximaal toegestane waarden ligt.
3 Vergeleken met traditionele halogeenlampen.