OSRAM-ove prve zakonsko dovoljene nadomestne LED žarnice – na voljo kot H1, H4, H7 in W5W

NIGHT BREAKER LED

Osvetlimo vam življenje

Sijoča tehnološka in oblikovalska revolucija: Prva LED žarnica1 podjetja OSRAM, ki je odobrena za uporabo v cestnem prometu, je inovativni izdelek te vrste. V skladu z nemškimi predpisi o izdaji dovoljenj za cestni promet (StVZO) je bila družina NIGHT BREAKER LED odobrena kot zakonita naknadna vgradnja žarometov za vgradnjo v halogenske žaromete. Podjetje OSRAM, vodilno na področju osvetljevanja avtomobilov, je NIGHT BREAKER LED žarnico zasnovalo povsem od začetka in v sodelovanju z inštitutom TÜV-Süd. Z NIGHT BREAKER LED žarnico, ki jo je nemški Zvezni urad za motorna vozila (KBA) odobril za širok nabor žarometov in tipov vozil, lahko tudi vi zdaj doživite vrhunsko zmogljivost najsodobnejše svetlobne tehnologije v vašem avtomobilu. Za popolnoma novo vozno izkušnjo, podnevi in ponoči.

Zgodovina izdelovanja žarnic

LED tehnologija za vsakogar

Izkoristite boljšo vidljivost in vidnost ob hkratnem zmanjšanju bleščanja za vse druge udeležence v prometu. Ta močna LED žarnica s hladno barvo temperature, podobno dnevni svetlobi, vam cesto osvetli z do 220 % več svetlobe2. Obenem vam dizajn vašega avtomobila ponese na povsem novo raven. V primerjavi z običajnimi halogenskimi žarnicami NIGHT BREAKER LED prednjači tudi po svoji odpornosti na tresljaje in do 5-krat daljši življenjski dobi, kar vam zagotavlja še več užitka v vožnji. Kakovost, ki jo pričakujete od blagovne znamke OSRAM, izdelana v certificiranem obratu OSRAM v Italiji. Nadgradite na LED tehnologijo že danes!

Navodila za namestitev Pogosto zastavljena vprašanja (FAQ)

Seznam združljivih modelov NIGHT BREAKER LED

Spodnji seznam trenutno velja za Slovenijo in nekatere druge države. Pregled države

Velja samo za zadevne države, v katerih obstaja odobritev ali za katere velja enakovredna odobritev, ter za modele vozil in funkcije luči, ki so trenutno navedene na seznamu združljivosti.

Prenesite seznam združljivosti za avtomobile, avtodome in posebna vozila

Prenesite seznam združljivosti za motorna kolesa

Prenesite seznam združljivosti za tovornjake

 • Product reference - Številka naročila
 • Manufacturer - Proizvajalec
 • Model (Variant/Type) - Različica/tip
 • Year of manufacture - Leto izdelave
 • Headlight approval number - Odobritev žarometa št.
 • Low beam - Kratka luč
 • High beam - Dolga luč
 • Position light - Pozicijska luč
 • Lamp type - Tip žarnice/ECE
 • Canbus - Canbus
 • Adapter/CAP - Adapter/Pokrov
 • Installation Difficulty - Stopnja težavnosti vgradnje
 • Easy/Medium/Demanding - Enostavna/Srednja/Zahtevna

Legenda stopnje težavnosti:

 • Enostavna: Vgradnjo lahko enostavno izvede kdor koli.
 • Srednja: Vgradnjo lahko enostavno izvede kdor koli, ki ima nekaj tehničnih znanj.
 • Zahtevna: Za vgradnjo je potrebnega več časa in več znanja. V določenih primerih bodo morda potrebne določene tehnične prilagoditve vozila. V primeru kakršnih koli vprašanj se, prosimo, obrnite na Osramovo Službo za pomoč strankam.

Hitre povezave do vseh izdelkov

Ali vašega avtomobila ni na seznamu?

Stalno si prizadevamo za razširitve. Spremljajte nas in se preko naših družbenih omrežij seznanite z najnovejšimi novicami!

Facebook Instagram YouTube

Postopek odobritve za uporabo v cestnem prometu:

Številka odobritve žarometa v notranjosti žarometa

Številka odobritve žarometa v notranjosti žarometa

1. korak

Preverite tip vozila in številko odobritve žarometa

Na seznamu združljivih modelov preverite, ali je na njem navedeno vaše vozilo. Pomembno: številka odobritve žarometa je odločilna za odobritev žarnice. Podatki kot so tip vozila in leto izdelave so namenjeni le hitrejšemu iskanju. Primerjajte številko odobritve žarometa na seznamu s številko na žarometu vašega avtomobila. Prične se z "E" in eno ali dvema številkama v krogu, nadaljuje pa z zaporedjem 4-ih ali 5-ih števil. Seznam vozil vsebuje tudi informacije o tem, ali za vgradnjo potrebujete LEDriving ADAPTER, LEDriving CANBUS in/ali LEDriving pokrovček.

2. korak

Če se številke odobritve vaših žarometov ujemajo s podatki na listi kompatibilnosti lahko za vozila registrirana v Sloveniji pridobite potrdilo za legalno uporabo v cestnem prometu. V naslednjem koraku opravite nakup pri TEHNOSHOP.NET (slovenskem distributerju OSRAM) ali pri enem izmed pooblaščenih partnerjev in se dogovorite za strokovno montažo, ki je pogoj za pridobitev potrdila o skladnosti z vašim vozilom. Svetujemo, da zaradi postopka pridobitve potrdila za legalno uporabo in morebitnih reklamacijskih zahtevkov opravite nakup pri slovenskem distributerju oz. pooblaščenih partnerjih. Za državo Slovenijo so uredili pridobitev vseh potrdil za Osram LED NIGHT BREAKER. Uporaba brez uradnih potrdil o skladnosti je v Sloveniji nedovoljena in pomeni tehnično neizpravno vozilo! Vse za homologacijo vam uredijo pri tehnoshop.net ali katerem izmed pooblaščenih partnerjev po Sloveniji.

Seznam pooblaščenih partnerjev je na voljo tukaj

Imate še kakšno vprašanje?
Odgovor poiščite med Pogosto zastavljenimi vprašanji (FAQ):

 • Prva zakonsko odobrena nadomestna LED žarnica podjetja OSRAM1
 • Do 220 % več svetlobe2
 • Do 5-krat daljša življenjska doba3

1 Odobren svetlobni vir LED – velja samo za zadevne države, v katerih obstaja odobritev ali za katere velja enakovredna odobritev, ter za modele vozil in funkcije luči, ki so trenutno navedene na seznamu združljivosti. Za več podrobnosti glejte www.osram.com/nb-led.
2 V primerjavi z minimalnim homologacijskim standardom ECE R112, medtem ko je bleščanje pod največjimi dovoljenimi vrednostmi do 40% (H1-LED) ali 50% (H4-LED/H7-LED).
3 V primerjavi s halogenskimi žarnicami.

Strankam, ki se želijo prepričati, da so kupile originalen LED izdelek podjetja OSRAM, podjetje nudi tako imenovani Program zaupanja (Trust Program). Z njim je mogoče prepoznati ponaredke. Več informacij vam je na voljo tukaj: Program zaupanja podjetja OSRAM. Z nakupom pri slovenskem distributerju TEHNO KAR d.o.o. ste 100% kupili originalen LED izdelek podjetja OSRAM.

Za zasnovo Osramove NIGHT BREAKER LED žarnice je značilna njena edinstvenost, ki vključuje kombinacijo dveh funkcij: »razprševanje toplote« in »optimalno zasnovo reflektorja«. Vsi potrebni elementi se nahajajo v žarnici manjše velikosti, ki jo je mogoče vgraditi v žaromet, saj se le-temu optimalno prilega.

Poleg tega so te žarnice odporne na tresljaje, ki jih povzročajo, na primer, neravne vozne površine.

Originalni Osramovi izdelki se od ponaredkov razlikujejo po kakovosti in zmogljivosti. Na žalost je piratstvo izdelkov doseglo takšno raven, da je na prvi pogled težko razlikovati med originalnim izdelkom in ponaredkom.

OSRAM je zato v svojo proizvodno verigo vključil integrirane varnostne elemente, s katerimi lahko vaše žarnice avtenticirate preko spleta z dvema preprostima korakoma.

OSRAM ponuja 5-letno garancijo za vse žarnice LED NIGHT BREAKER. Garancija velja za žarnice kupljene in zmontirane pri tehnoshop.net ali pri katerem izmed pooblaščenih partnerjev.

Odobritev NIGHT BREAKER LED žarnic za zakonito uporabo v vsakem posameznem modelu vozila je izjemno kompleksen proces. Zato v tem trenutku ni mogoča podati nobenega časovnega okvira v odgovor na to vprašanje in glede tega upamo na vaše razumevanje. OSRAM si stalno prizadeva za razvoj tega področja.

Odobritev NIGHT BREAKER LED žarnic za zakonito uporabo v vsakem posameznem modelu vozila je izjemno kompleksen proces. Zato v tem trenutku ni mogoča podati nobenega časovnega okvira v odgovor na to vprašanje in glede tega upamo na vaše razumevanje. OSRAM si stalno prizadeva za razvoj tega področja. Trenutno veljaven seznam držav in vozil vam je na voljo tukaj.

Odobritev v drugih evropskih državah je odvisna od pravnega položaja vsake posamezne države in obsega, v katerem je odobritev podeljena. OSRAM glede tega področja ne more podajati nikakršnih splošno veljavnih izjav.

Nalepko, ki je priložena pakiranju, nalepite v prostor za motor ali na zadnjo stran žarometa.

Za vozila, ki jih je OSRAM uradno odobril, je bil celoten sistem porazdelitve svetlobe preverjen v skladu z ECE R112. Pri vozilih, ki jih OSRAM ni uradno odobril, vgradnja in uporaba žarnic v cestnem prometu privede do razveljavitve vozniškega dovoljenja in izgube zavarovalniškega kritja.

Ne, zakonodaja države, v kateri je vozilo registrirano, velja tudi v tujini. To pomeni da opreme vozila ni mogoče izpodbijati v državi, v kateri ni registrirano. Izjema so vozila, s katerimi se vozi po levi strani cestišča (npr. Velika Britanija). V tem primeru mora voznik ponovno preiti na halogenske žarnice, čeprav je vozilo registrirano v domači državi.

OSRAM ne predpostavlja, da bodo imele službe za opravljanje tehničnih pregledov ali policija kakršna koli vprašanja glede teh žarnic. Če so vam ta vseeno zastavljena, vam bo pomoč zagotovila Osramova služba za pomoč strankam ali slovenski distributer TEHNO KAR d.o.o.

Da, kot proizvajalec vam priporočamo, da po vgradnji žarometov poskrbite za prilagoditev le-teh s strani mehanične delavnice.

Žarnice je mogoče vgraditi v tista vozila, ki jih je podjetje OSRAM navedlo na uradni seznam in pri katerih je namestitev preizkusilo. Pri vgradnji bo morda potrebna dodatna oprema.

OSRAM svojim strankam nudi seznam vozil po posameznih državah, na katerem je naveden podroben seznam posameznih modelov vozil, preizkušenih žarnic in potrebnih dodatkov za vgradnjo.

Različice CANBUS vmesnikov pokrivajo različne tipe vozil.

Pri vgradnji z adapterjem je potreben dodaten korak. Razlago najdete v navodilih za uporabo.

Da, sicer odobritev za uporabo v cestnem prometu ni izdana.

Dodatki za vgradnjo, ki jih ponuja OSRAM, so bili preizkušeni v kombinaciji z LED žarnicami in žarometi s strani uradnih organov za preizkušanje in jih je treba za pridobitev dovoljenja za uporabo v cestnem prometu obvezno uporabljati.

Dodatke za vgradnjo podjetja OSRAM so v kombinaciji z LED žarnicami in žarometi preizkusili uradni organi za preizkušanje, zato je za pridobitev odobritve za uporabo na cesti treba uporabljati izključno predpisano opremo.

OSRAM je izvedel in uspešno opravil potrebne preizkuse elektromagnetne združljivosti.

Ne, v LEDriving SMART CANBUS vmesniku, ki ga je razvilo podjetje OSRAM, so vgrajene tudi določene elektronske komponente.

Zaradi vročine, ki nastaja pri uporabi, je pomembno, da je vmesnik pritrjen na kovinsko površino.

Prehod s halogenskih žarnic na LED žarnice lahko privede do sprememb pri delovanju sistema za odtaljevanje in odmrzovanje žarometov.

LED žarnice zagotavljajo večjo svetilnost, daljšo življenjsko dobo in višjo barvno temperaturo kot halogenske žarnice. Svetloba, ki jo oddaja NIGHT BREAKER LED žarnica, je do 220 odstotkov svetlejša od zakonsko določenih minimalnih zahtev za halogenske svetilke in bi jo lahko primerjali z dnevno svetlobo. Poleg tega LED svetilka zagotavlja tudi močnejše kontraste in širše vidno polje. To izboljša vidno polje voznika in vidljivost vozila v cestnem prometu.

Zahvaljujoč LED tehnologiji te žarnice svetijo do petkrat dlje kot primerljive halogenske različice, zato jih je treba menjati redkeje, porabijo pa tudi manj energije.

Krmilna enota preprečuje izpis sporočila o napaki na potovalnem računalniku, ki se lahko pojavi zaradi nižje moči LED žarnic.

Da, po vgradnji ne prihaja do motenj in Osramove LED nadomestne žarnice izpolnjujejo vse relevantne standarde.

Za vozila, ki jih je OSRAM uradno odobril, je bil celoten sistem porazdelitve svetlobe preverjen v skladu z ECE R112. To vključuje tudi pogoj, da žarnice ne zaslepijo nasproti vozečih voznikov.

Obvestilo o uporabi:
Prehod s halogenskih žarnic na LED žarnice lahko privede do sprememb pri delovanju sistema za odtaljevanje in odmrzovanje žarometov.

1 Odobren svetlobni vir LED – velja samo za zadevne države, v katerih obstaja odobritev ali za katere velja enakovredna odobritev, ter za modele vozil in funkcije luči, ki so trenutno navedene na seznamu združljivosti. Za več podrobnosti kliknite tukaj.
2 V primerjavi z minimalnim homologacijskim standardom ECE R112, medtem ko je bleščanje pod največjimi dovoljenimi vrednostmi do 40% (H1-LED) ali 50% (H4-LED/H7-LED).
3 V primerjavi s halogenskimi žarnicami.
4 Kadar je predpisana uporaba dodatkov - LEDriving ADAPTER, LEDriving SMART CANBUS in LEDriving POKROV - odobritev zajema kombinacijo OSRAM NIGHT BREAKER LED žarnic in samo uradnih dodatkov OSRAM.
5 Odvisno od opreme vozila bo lahko uporaba CANBUS vmesnika potrebna, če bi se na potovalnem računalniku izpisovala sporočila o napaki.
6 Kombiji, avtodomi in drugi razredi karoserije, ki so prejeli tovarniško homologacijo na podlagi vozil (Fiat Ducato, Citroen Jumper, Mercedes-Benz Sprinter, VW Crafter, MAN TGE in Peugeot Boxer) in njihovih žarometov z ustreznimi homologacijskimi številkami so tudi certificirana za homologacijo. Tovarniška homologacija velja za avtodome proizvajalcev Adria, Bürstner, Pössl, Carthargo, Dethleffs, Hymer, Knaus, LMC, Carado, Laika, Eura Mobil, Frankia in številne druge modele, ki izpolnjujejo kriterije.
7 Do izteka proizvodnje.