Οι πρώτοι νόμιμοι για τον δρόμο λαμπτήρες LED της OSRAM – διαθέσιμοι ως H1, H4, H7 και W5W

NIGHT BREAKER LED

Απολαύστε το ισχυρότερο φως

Μια λαμπερή επανάσταση στην τεχνολογία και στον σχεδιασμό: Ο πρώτος λαμπτήρας προβολέων LED της OSRAM που έχει εγκριθεί για χρήση στο δρόμο, είναι πρωτοπόρος στην καινοτομία. Σύμφωνα με τους Γερμανικούς Κανονισμούς Αδειοδότησης Οδικής Κυκλοφορίας (StVZO), οι λαμπτήρες LED NIGHT BREAKER έχουν εγκριθεί ως νόμιμοι λαμπτήρες για εκ των υστέρων εγκατάσταση σε προβολείς με βάση λάμπας αλογόνου. Η OSRAM, η υπ' αριθ. 1 ηγέτιδα εταιρεία στον φωτισμό αυτοκινήτων, ανέπτυξε τον λαμπτήρα αυτοκινήτου NIGHT BREAKER LED από την αρχή και τον προσάρμοσε στη σωστή κατεύθυνση σε συνεργασία με την TÜV-Süd. Εγκεκριμένο από την Ομοσπονδιακή Αρχή Αυτοκινήτων της Γερμανίας (KBA) για μια μεγάλη γκάμα προβολέων και τύπων οχημάτων, με το NIGHT BREAKER LED, μπορείτε και εσείς τώρα να απολαύσετε την ανώτερη απόδοση της υπερσύγχρονης τεχνολογίας φωτισμού στο αυτοκίνητό σας. Για μια ολοκαίνουργια οδηγική εμπειρία ημέρα και νύχτα. Ανακαλύψτε το ανανεωμένο, βελτιστοποιημένο και επανασχεδιασμένο NIGHT BREAKER LED H7 GEN 2. Τώρα με ακόμη μεγαλύτερη συμβατότητα οχημάτων, βελτιωμένη οπτική σχεδίαση και υψηλότερη ένταση φωτός. Για μια ολοκαίνουργια οδηγική εμπειρία μέρα και νύχτα.

NIGHT BREAKER H7-LED GEN 2

Μεταβείτε εύκολα από φως αλογόνου σε LED

Τεχνολογία LED για όλους

Επωφεληθείτε από την καλύτερη όραση και ορατότητα και ταυτόχρονα, τη μειωμένη λάμψη όλων των άλλων χρηστών του δρόμου. Αυτή η ισχυρή λάμπα LED με ψυχρή θερμοκρασία χρώματος παρόμοια με το φως της ημέρας φέρνει έως και 230% περισσότερη φωτεινότητα2 στο δρόμο. Και φυσικά, αναβαθμίζει επίσης τη σχεδίαση του οχήματός σας στο επόμενο επίπεδο! Σε σύγκριση με τους κανονικούς λαμπτήρες αλογόνου, το NIGHT BREAKER LED αναβαθμίζει επίσης το παιχνίδι με την αντοχή του στους κραδασμούς και το γεγονός ότι διαρκεί έως και 5 φορές περισσότερο, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση από τη συνηθισμένη. Η ποιότητα που περιμένετε από την OSRAM. Αναβαθμίστε τους προβολείς αλογόνου νόμιμα, εύκολα και οικονομικά σε προηγμένη τεχνολογία LED τώρα!

Επισκόπηση χώρας Πώς να κάνετε αναβάθμιση - Οδηγός βήμα προς βήμα

Λίστα συμβατότητας για NIGHT BREAKER LED και TRUCKSTAR LED

Η παρακάτω λίστα ισχύει για την Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες. Επισκόπηση χώρας

Ισχύει μόνο για τις αντίστοιχες χώρες στις οποίες υπάρχει έγκριση ή για τις οποίες ισχύει ισοδύναμη έγκριση και για τα μοντέλα οχημάτων και τις λειτουργίες φώτων που αναφέρονται επί του παρόντος στη λίστα συμβατότητας.

Λήψη του αρχείου συμβατότητας για αυτοκίνητα, αυτοκινούμενα και ειδικά αυτοκίνητα

Λήψη του αρχείου συμβατότητας για μηχανές

Κατεβάστε τη λίστα συμβατότητας για φορτηγά

Γρήγοροι σύνδεσμοι σε όλα τα προϊόντα

Το αυτοκίνητό σας ή η χώρα στην οποία είναι ταξινομημένο το αυτοκίνητό σας δεν είναι στη λίστα;

Εργαζόμαστε συνεχώς για επεκτάσεις. Μείνετε συντονισμένοι και λάβετε τα τελευταία νέα στα κανάλια μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!
Facebook Instagram YouTube

Έτσι λειτουργεί η νομιμοποίηση του δρόμου:

Βήματα πριν από την αγορά ενός λαμπτήρα

Αριθμός έγκρισης προβολέων στο εσωτερικό του προβολέα

Αριθμός έγκρισης προβολέων στο εσωτερικό του προβολέα

1ο βήμα

Ελέγξτε τον τύπο του οχήματος και τον αριθμό έγκρισης των προβολέων

Μεταβείτε στη λίστα συμβατότητας και δείτε εάν το όχημά σας είναι στη λίστα. Συγκρίνετε τον αριθμό έγκρισης των προβολέων στη λίστα με αυτόν στους προβολείς του αυτοκινήτου σας. Ξεκινά με ένα "Ε" και ένα ή δύο ψηφία σε έναν κύκλο και στη συνέχεια συνεχίζει με μια ακολουθία 4 ή 5 ψηφίων. Μπορείτε επίσης να μάθετε στη λίστα οχημάτων εάν χρειάζεστε τον ADAPTER LEDriving ή/και δύο LEDriving CANBUS για εγκατάσταση. Προσοχή: Επιτρέπεται μόνο ο συνδυασμός λαμπτήρων LED NIGHT BREAKER OSRAM σε συνδυασμό με τα επίσημα αξεσουάρ OSRAM - LEDriving ADAPTER και LEDriving SMART CANBUS (όπου απαιτείται).

Βήματα μετά από την αγορά ενός λαμπτήρα

Ετικέτα εμπιστοσύνης OSRAM στη συσκευασία

Εκτυπώστε τα έγγραφα

2ο βήμα

Τηλεφωνήστε και εκτυπώστε τα νομικά έγγραφα

LED H1/LED H4/LED H7
Σαρώστε τον κωδικό QR που είναι στην αυτοκόλλητη ετικέτα Εμπιστοσύνης της OSRAM στη συσκευασία LED NIGHT BREAKER ή εισαγάγετε τον 7ψήφιο κωδικό στην εφαρμογή OSRAM Trust. Αφού ολοκληρώσετε τον έλεγχο, θα λάβετε τον σύνδεσμο λήψης με το Έγγραφο Γενικής Έγκρισης Τύπου. Εκτυπώστε το και να έχετε μαζί σας ανά πάσα στιγμή αφού εγκατασταθούν οι λάμπες LED.

W5W-LED Carspecific (2825DWNBC)
Κατεβάστε το Έγγραφο Γενικής Έγκρισης Τύπου εδώ. Εκτυπώστε το και έχετε το μαζί σας ανά πάσα στιγμή αφού εγκατασταθούν οι λάμπες LED.

W5W-LED Όλα τα μοντέλα οχημάτων (2825DWNB)
Σαρώστε τον κωδικό QR στο αυτοκόλλητο OSRAM Trust στη συσκευασία LED NIGHT BREAKER ή εισαγάγετε τον 7ψήφιο κωδικό στην εφαρμογή OSRAM Trust. Αφού ολοκληρώσετε τον έλεγχο, θα λάβετε τον σύνδεσμο λήψης με το Έγγραφο Γενικής Έγκρισης Τύπου. Εκτυπώστε το και πάρτε το μαζί σας ανά πάσα στιγμή αφού εγκατασταθούν οι λάμπες LED.

Σας καλύπτουμε - έως και 5 χρόνια εγγύηση OSRAM

Όλοι οι λαμπτήρες LED NIGHT BREAKER προσφέρουν 4 χρόνια εγγύηση OSRAM, από την ημερομηνία αγοράς. Οι λαμπτήρες LED NIGHT BREAKER που έχουν αγοραστεί και εγκατασταθεί σε επαγγελματικό συνεργείο θα λάβουν ένα χρόνο επιπλέον, προσθέτοντας έως και 5 χρόνια εγγύηση OSRAM. Μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία εγγύησης LED NIGHT BREAKER

Βγάζουμε αλογόνου, βάζουμε LED - έτσι πάει !

Ελέγξτε εδώ για να δείτε εάν οι λαμπτήρες LED NIGHT BREAKER είναι εγκεκριμένοι για τη χώρα και το όχημά σας και εάν ο ADAPTER LEDriving ή/και δύο μονάδες LEDriving SMART CANBUS θα χρειαστούν επίσης για την εγκατάσταση. Εξοικειωθείτε με το εγχειρίδιο χρήσης πριν την εγκατάσταση:

Λήψη H1-LED (PDF) Λήψη H4-LED (PDF) Λήψη H7-LED (PDF) Λήψη H7-LED GEN 2 (PDF)

Μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε μόνοι σας τις λάμπες στα περισσότερα αυτοκίνητα με λίγη εξειδίκευση. Τα βίντεό μας σας δείχνουν πώς να προχωρήσετε στην εγκατάσταση βήμα προς βήμα.

Βίντεο εγκατάστασης - NIGHT BREAKER H7-LED για VW Polo
Βίντεο εγκατάστασης - NIGHT BREAKER H7-LED για BMW 2 σειρά
Βίντεο εγκατάστασης - NIGHT BREAKER H7-LED για VW Golf 7

Το συνεργείο επιλογής σας θα σας προσφέρει μια σωστή και επαγγελματική εγκατάσταση.

Άλλες ερωτήσεις?
Οι συχνές ερωτήσεις μας θα σας βοηθήσουν να τις απαντήσετε:

  • Οι πρώτοι λαμπτήρες αντικατάστασης LED της OSRAM για το δρόμο1
  • Έως 230% περισσότερη φωτεινότητα2
  • Έως και 5 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής3

1 Εγκεκριμένη πηγή φωτός LED - ισχύει μόνο για τις αντίστοιχες χώρες στις οποίες υπάρχει έγκριση ή για τις οποίες ισχύει ισοδύναμη έγκριση και για τα μοντέλα οχημάτων και τις λειτουργίες φώτων που αναφέρονται στην ισχύουσα λίστα συμβατότητας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στο www.osram.com/nb-led.
2 Σε σύγκριση με τις ελάχιστες απαιτήσεις ECE R112, ενώ η αντανάκλαση είναι κάτω από τις μέγιστες επιτρεπόμενες τιμές έως και 40% (H1-LED) ή 50% (H4-LED & H7-LED).
3 Συγκριτικά με τις λάμπες αλογόνου.

Για να είστε σίγουροι ότι έχετε αγοράσει ένα αυθεντικό προϊόν OSRAM LED, η OSRAM προσφέρει στους πελάτες της το λεγόμενο Πρόγραμμα Εμπιστοσύνης. Αυτό καθιστά δυνατό τον εντοπισμό απομιμήσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ: Το Πρόγραμμα Εμπιστοσύνης της OSRAM

Η σχεδίαση του OSRAM NIGHT BREAKER LED χαρακτηρίζεται από τη μοναδικότητά του στο συνδυασμό δύο λειτουργιών - "απαγωγή θερμότητας" και "βέλτιστη σχεδίαση ανακλαστήρα". Τα οπτικά στοιχεία στρογγυλοποιούνται από ένα συμπαγές μέγεθος λαμπτήρα για βέλτιστη ακρίβεια τοποθέτησης στον προβολέα.

Επιπλέον, οι λαμπτήρες είναι ανθεκτικοί σε κραδασμούς σε κρούσεις, για παράδειγμα λόγω ανώμαλων οδοστρωμάτων.

Η ποιότητα και η απόδοση κάνουν κάθε προϊόν OSRAM πρωτότυπο της OSRAM. Δυστυχώς, η πειρατεία προϊόντων έχει φτάσει σε σημείο όπου είναι δύσκολο να γίνει οπτική διάκριση μεταξύ πρωτότυπου και πλαστού.

Η OSRAM έχει επομένως ενσωματώσει χαρακτηριστικά ασφαλείας στη διαδικασία παραγωγής που σας επιτρέπουν να επαληθεύσετε την ταυτότητα των λαμπτήρων σας online στο διαδίκτυο με δύο απλά βήματα.

Η OSRAM προσφέρει 4 χρόνια εγγύηση για όλους τους λαμπτήρες LED NIGHT BREAKER. Ένα επιπλέον έτος εγγύησης μπορεί να εξασφαλιστεί εάν οι λαμπτήρες LED NIGHT BREAKER αγοραστούν και εγκατασταθούν από επαγγελματικό συνεργείο. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Η έγκριση για το νόμιμο LED NIGHT BREAKER είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία για κάθε μοντέλο οχήματος. Ως εκ τούτου, καμία δήλωση σχετικά με μια συγκεκριμένη εκτίμηση χρόνου δεν είναι δυνατή προς το παρόν, ελπίζουμε στην κατανόησή σας. Η OSRAM εργάζεται συνεχώς για περαιτέρω ανάπτυξη.

Η έγκριση για το νόμιμο LED NIGHT BREAKER είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία για κάθε μοντέλο οχήματος. Ως εκ τούτου, καμία δήλωση σχετικά με μια συγκεκριμένη εκτίμηση χρόνου δεν είναι δυνατή τη παρούσα στιγμή, ελπίζουμε στην κατανόησή σας. Η OSRAM εργάζεται συνεχώς για κάθε περαιτέρω ανάπτυξη. Μπορείτε πάντα να βρείτε την τρέχουσα λίστα χωρών και οχημάτων εδώ.

Η έγκριση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εξαρτάται από την εκάστοτε νομική κατάσταση της χώρας και σε ποιο βαθμό αποδέχονται την έγκριση. Η OSRAM δεν μπορεί να κάνει καμία γενικά έγκυρη δήλωση σχετικά με αυτό. Μπορείτε να δείτε την τρέχουσα λίστα με τις εγκεκριμένες χώρες εδώ.

Το αυτοκόλλητο που παρέχεται στη συσκευασία θα πρέπει να είναι κολλημένο στο χώρο του κινητήρα ή στο πίσω μέρος του προβολέα. Η τοποθέτηση του αυτοκόλλητου δεν είναι υποχρεωτική.

Το αυτοκόλλητο πρέπει να τοποθετηθεί στο χώρο του κινητήρα, η έγκριση δεν επηρεάζεται από αυτό. Σε περίπτωση που χάσατε το αυτοκόλλητο, επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών της OSRAM.

Για οχήματα που έχουν δηλωθεί ως επίσημα εγκεκριμένα από την OSRAM, η πλήρης κατανομή φωτός έχει επαληθευτεί σύμφωνα με το ECE R112. Για οχήματα που δεν έχουν δηλωθεί ως εγκεκριμένα από την OSRAM, η εγκατάσταση και χρήση στην οδική κυκλοφορία θα έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση της άδειας λειτουργίας και την απώλεια της ασφαλιστικής κάλυψης.

Όχι, οι νόμοι της χώρας στην οποία είναι ταξινομημένο το όχημα ισχύουν και στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι ένα όχημα δεν μπορεί να αντιταχθεί σε μια χώρα όπου δεν είναι ταξινομημένο. Οι χώρες με κίνηση στην αριστερή πλευρά του δρόμου (π.χ. η Μεγάλη Βρετανία) αποτελούν εξαίρεση. Εδώ, ο οδηγός πρέπει να επιστρέψει σε λαμπτήρες αλογόνου, ακόμη και αν το όχημα είναι ταξινομημένο στη χώρα καταγωγής.

Η OSRAM δεν υποθέτει ότι θα υπάρξουν ερωτήματα από οργανισμούς δοκιμών ή την αστυνομία. Εάν συμβαίνει αυτό, η εξυπηρέτηση πελατών OSRAM προσφέρει υποστήριξη.

Ο αριθμός έγκρισης του προβολέα βρίσκεται απευθείας στον προβολέα - είτε στο μπροστινό τζάμι είτε σε αυτοκόλλητο του περιβλήματος. Μπορείτε να βρείτε παραδείγματα εικόνων εδώ. Ένας αντίστοιχος αριθμός έγκρισης είναι υποχρεωτικός για έγκριση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις εγκρίνεται μόνο η μεσαία σκάλα. Σε ορισμένες περιπτώσεις εγκρίνεται και η μεγάλη σκάλα. Ελέγξτε τη λίστα συμβατότητας για λεπτομέρειες.

Ναι, εμείς ως κατασκευαστές συνιστούμε η ρύθμιση των προβολέων να γίνεται σε συνεργείο μετά την τοποθέτηση των λαμπτήρων.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε ερώτησης, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο εγκατάστασης και στα σεμινάρια μας. Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε βοήθεια, επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών της OSRAM. Ενδέχεται να απαιτούνται εξαρτήματα εγκατάστασης.

Ο προσαρμογέας, το Canbus και το Caps απαιτούνται για την εγκατάσταση και χρήση των λαμπτήρων ξεχωριστά σε διαφορετικά αυτοκίνητα. Παρακαλούμε σημειώστε: Μόνο τα γνήσια αξεσουάρ OSRAM σε συνδυασμό με τους λαμπτήρες LED NIGHT BREAKER είναι εγκεκριμένα για νόμιμη χρήση.

Η OSRAM προσφέρει στους πελάτες της μια λίστα οχημάτων ανά χώρα με λεπτομερή επισκόπηση των αντίστοιχων μοντέλων οχημάτων, των δοκιμασμένων προβολέων και των αξεσουάρ εγκατάστασης που απαιτούνται για αυτά.

Οι εκδόσεις Canbus καλύπτουν διαφορετικούς τύπους οχημάτων.

Ναι, γιατί διαφορετικά δεν χορηγείται η έγκριση κίνησης στο δρόμο.

Τα αξεσουάρ εγκατάστασης που προσφέρει η OSRAM έχουν δοκιμαστεί σε συνδυασμό με λαμπτήρες LED και προβολείς από επίσημες αρχές δοκιμών και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την απόκτηση οδικής έγκρισης.

Η έγκριση είναι εγγυημένη μόνο σε συνδυασμό με τη μονάδα ελέγχου.

Η OSRAM έχει πραγματοποιήσει και περάσει τις απαραίτητες δοκιμές ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας σύμφωνα με το ECE R10.

Όχι, το LEDriving SMART CANBUS που αναπτύχθηκε από την OSRAM έχει επίσης ενσωματωμένα ηλεκτρονικά μέρη.

Ναι, σε αυτές τις περιπτώσεις η περιστρεφόμενη θέση της λάμπας είναι σωστή για καλύτερη απόδοση.

Σημείωση χρήσης:
Η συμπεριφορά απόψυξης και η απόψυξη του προβολέα μπορεί να αλλάξει λόγω της αλλαγής από λαμπτήρες αλογόνου σε λαμπτήρες LED.

1 Εγκεκριμένη πηγή φωτός LED - ισχύει μόνο για τις αντίστοιχες χώρες στις οποίες υπάρχει έγκριση ή για τις οποίες ισχύει ισοδύναμη έγκριση και για τα μοντέλα οχημάτων και τις λειτουργίες φώτων που αναφέρονται στην ισχύουσα λίστα συμβατότητας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ.
2 Σε σύγκριση με τις ελάχιστες απαιτήσεις ECE R112, ενώ η αντανάκλαση είναι κάτω από τις μέγιστες επιτρεπόμενες τιμές έως και 40% (H1-LED) ή 50% (H4-LED & H7-LED).
3 Συγκριτικά με τις λάμπες αλογόνου.